24.04.2014 09:15

Ajax-fans ontkennen sabotage

Afgelopen zondag werd de bekerfinale verpest door Ajax-supporters vuurwerk op het veld gooiden. Er werd gespeculeerd dat daartoe opdracht werd gegeven vanuit een vertraagde bus, maar dat wordt naar het rijk der fabelen gestuurd door de Ajax-fans.

Vanuit een vertraagde bus zou opdracht zijn gegeven om de wedstrijd te saboteren. "Wij zijn met drie bussen aangehouden, daarin zaten de oudere jongens van de harde kern. Waarom weten we eigenlijk nog steeds niet, we zijn op een parkeerplaats allemaal nog een keer gefouilleerd. Dat duurde anderhalf uur, maar er is absoluut niet vanuit de bus de opdracht gegeven om vuurwerk op het veld te gooien", zegt de woordvoerder van de harde kern tegen AT5.

Bovendien zou er ruzie zijn ontstaan tussen de F-Side en vak 410, maar dat is eveneens onzin. "Niks van waar, zal er ook niet van komen. We hebben de jongens van 410 wel op de vingers getikt voor het vuurwerk. We hebben ze gezegd dat bepaalde dingen niet kunnen, zeker vuurwerk op de eigen keeper gooien kan niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner