29.04.2014 00:04

Celta sticht paniek in Valladolid

Celta de Vigo heeft maandagavond in de Primera División met 4-1 gewonnen van Real Valladolid en is met 43 punten nu een gewichtige middenmoter. Voor de bezoekers werd de nood weer iets groter. De club weet alleen Real Betis, dat zich al met de degradatie heeft verzoend, nog onder zich.

Valladolid heeft drie punten achterstand op Osasuna en Getafe, die net boven de rode streep staan. Het heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Dat betreft echter een inhaalduel met Real Madrid, reden dus voor paniek.

Celta was net vóór en net na rust trefzeker. In een tijdsbestek van amper tien minuten, de pauze niet meegeteld, veranderde de stand op het scorebord van 0-0 naar 4-0. Nolito (2), de Braziliaan Charles en Stefan Mitrovic scoorden. Laatstgenoemde Serviër staat overigens bij Valladolid op de loonlijst. De Angolese invaller Manucho Gonçalves deed voor de statistiek nog iets terug.