03.05.2014 20:44

NEC kruipt door oog van de naald

NEC Nijmegen heeft op de laatste speeldag ternauwernood degradatie weten te ontlopen. De Nijmegenaren voorkwamen in de slotfase dat het rechtstreeks naar de Jupiler League degradeerde, aangezien Roda JC ook wist te winnen van Go Ahead Eagles. In Amsterdam werd het 2-2 tegen Ajax.

Ajax nam direct het initiatief en liet NEC weinig aan voetballen toe. Binnen tien minuten was het ook al raak voor de thuisploeg. Een scherpe voorzet van Ricardo Kishna belandde op het hoofd van NEC-verdediger Jeffrey Leiwakabessy, die de bal op zijn beurt in eigen doel kopte. Vlak hierna schoot Bojan Krkic nog op de lat, maar meer kansen creëerden de Amsterdammers hierna niet meer. NEC stelde hier al helemaal niets tegenover.

De bezoekers uit Nijmegen kwamen na rust wel wat aanvallender uit de kleedkamer, al leidde dat nog niet tot grote kansen. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers toch langszij. Invaller Alireza Jahanbahksh onderschepte de bal iets buiten de zestien meter en haalde hard uit. De Iraniër zag zijn schot in de rechterhoek van het doel verdwijnen en leek NEC zo uit de Jupiler League te houden.

Ajax kwam een paar minuten later toch weer op voorsprong. Bojan Krkic werd prima weggestuurd door Thulani Serero en de Spanjaard rondde koelbloedig af. NEC wist niet wat het overkwam en moest alle zeilen bijzetten om niet te verliezen. Vlak voor tijd kwam daar de bevrijding. Wederom was het Jahanbaksh die het doel trof. De international wipte de bal langs Vermeer en zorgde er zo voor dat NEC niet rechtsreeks degradeerde. NEC moet het nu in de play-offs opnemen tegen Sparta Rotterdam.

Door: Rijcko Treep