07.05.2014 10:37

Arango verlaat Gladbach voor Mexico

Juan Arango (l.) en Raffael (r.) vieren treffer tijdens Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC. (22-3-2014)
Juan Arango (l.) en Raffael (r.) vieren treffer tijdens Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC. (22-3-2014)

Juan Arango gaat niet in op het contract dat Borussia Mönchengladbach hem aangeboden heeft. De Venezolaan verkast naar Mexico en gaat spelen voor Club Tijuana en tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar. 

De 33-jarige middenvelder speelde sinds 2009 in Mönchengladbach. Die Fohlen hadden de Venezolaan overgenomen van Mallorca. Daarnaast speelde Arango ook voor Puebla, Pachuco en Monterrey. Arango speelde tot dusver 154 duels in de Bundesliga voor BMG en kwam daarin 25 keer tot scoren. De linkspoot is specialist in het nemen van vrije trappen.

"Gladbach heeft me één jaar contractverlenging aangeboden, maar heeft daarbij laten weten dat ik niet meer zeker ben van mijn basisplaats. Jammer, ik houd van Borussia en van de Bundesliga. Ik was graag gebleven", zegt Arango tegen Bild. Bij Tijuana is César Farías de trainer. Farías had Arango al onder zijn hoede bij de nationale ploeg van Venezuela. Gladbach versterkte zich in een eerder stadium al met André Hahn (FC Augsburg) en Ibrahima Traoré (VfB Stuttgart).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner