07.05.2014 21:04

Sneijder bezorgt Galatasaray de beker

Wesley Sneijder heeft zijn waarde voor Galatasaray weer eens bewezen. De middenvelder brak woensdagavond in de Turkse bekerfinale tegen Eskisehirspor de ban. Op de rand van buitenspel pikte de oud-Ajacied in de 70e minuut de bal op in het strafschopgebied waarna hij beheerst tot scoren kwam (1-0). Het was het enige doelpunt in een bij vlagen grimmige wedstrijd, die in de eerste helft door vuurwerk op het veld even moest worden onderbroken.

Met zijn treffer lijkt Sneijder een hele goede sollicitatiebrief mee te nemen naar Nederland. Daar traint op dit moment het Nederlands elftal met een elftal van Eredivisiespelers. De buitenlandse competities zijn nog niet klaar, waardoor Louis van Gaal alleen maar beschikt over spelers die in het binnenland voetballen.