07.05.2014 22:45

Ronaldo al na 9 minuten gewisseld

Cristiano Ronaldo is woensdagavond in de inhaalwedstrijd tegen Real Valladolid (1-1) al na 9 minuten uitgevallen. De Portugese sterspeler van Real Madrid voelde iets in de hamstrings van zijn linkerbeen en vroeg trainer Carlo Ancelotti onmiddellijk om een wissel. Alvaro Morata was zijn vervanger.

Ronaldo, die in in de kwartfinale van de Champions League tegen Borussia Dortmund ook al geblesseerd raakte, was duidelijk gefrustreerd over deze nieuwe kwetsuur. Over 17 dagen is de eindstrijd in Lissabon tegen Atletico.

In het duel met degradatiekandidaat Valladolid leken de bezoekers Ronaldo wel te kunnen missen. De Koninklijke uit Madrid kwam 10 minuten voor rust op voorsprong door een fraaie treffer van Sergio Ramos. In de slotfase zorgde Humberto Osorio echter volkomen tegen de verhouding in voor de 1-1.

De thuisclub kreeg door de die meevaller hoop op een langer verblijf in de Primera División. De Madrilenen zagen de achterstand op Atletico in de strijd om de landstitel groeien tot 4 punten. Nummer 2 FC Barcelona heeft er 1 meer. Er staan nog twee duels op programma.