12.05.2014 17:00

Oranje -17 zeker van halve finale

Voor de wedstrijd wordt het logo van het Europees Kampioenschap in Malta getoond aan het publiek.

Het is Oranje -17 gelukt om ook de tweede groepswedstrijd te winnen. Er werd met 2-5 gewonnen van Malta. Door de andere resultaten in groep A is het al duidelijk dat de Nederlanders doorstromen naar de halve finale van het EK in Malta.

Na een half uur spelen leken de kaarten al geschud in Malta. Oranje nam het op tegen het gastland en stond na dertig minuten spelen al met 0-3 voor. Jari Schuurman (twee keer) en Steven Bergwijn verzorgden de treffers. Vlak voor rust deed Malta via Joseph Mbong nog wat terug, waardoor het gastland met wat meer zelfvertrouwen de kleedkamers opzochten.

Dit kwam er echter niet uit in de tweede helft, want al na twee minuten maakte Schuurman zijn derde treffer van de wedstrijd. De aanvallend ingestelde middenvelder van Feyenoord bombardeerde zichzelf meteen tot topscorer van het toernooi. De aansluitingstreffer van Aidan Friggieri leek geen onrust te stoken bij Oranje, alhoewel Malta ook nog een grote kans kreeg op de 3-4. In de daaropvolgende counter maakte Bergwijn er echter 2-5 van.

Naast Oranje -17 won ook Engeland al haar wedstrijden op het kampioenschap. Hierdoor gaan de twee ploegen sowieso door naar de halve finale. Op 15 mei beslissen de landen wie er als koploper de eindstrijd in gaat en dus de nummer twee uit poule B treft. Op dit moment staat Portugal bovenaan en Schotland tweede. Alles is echter nog mogelijk in die poule.