04.06.2014 15:38

Sibum heeft bijzonder gevoel bij Heracles

Bas Sibum probeert de bal te controleren tijdens Oostende - Waasland-Beveren. (5-4-2014)
Bas Sibum probeert de bal te controleren tijdens Oostende - Waasland-Beveren. (5-4-2014)

Bas Sibum keert komend seizoen terug in de Eredivisie. De 31-jarige middenvelder verlaat Waasland-Beveren en gaat spelen voor Heracles Almelo. Een bijzondere club voor Sibum.

"Al in een vroegtijdig stadium had ik aangegeven mijn contract met Waasland-Beveren niet te verlengen", aldus Sibum tegenover Voetbal International. "Omdat ik graag terugwilde naar Nederland. De interesse van Heracles speelde al wat langer. En zonder sentimenteel te doen is dit een club waarbij ik de afgelopen tien, twaalf jaar wel een bijzonder gevoel had."

Sibum debuteerde in Almelo, maar deed dat wel in het shirt van FC Emmen. "Dáár is het uiteindelijk begonnen. Helaas verloren we met 2-0. Maar ik denk dat iedereen speciale herinneringen aan zijn debuutwedstrijd heeft. De jaren daarna vond ik het altijd heel prettig om tegen Heracles te voetballen."

Sibum, die trainer Jan de Jonge kent uit zijn jeugdjaren, heeft nog niet over zijn rol bij Heracles gesproken, maar weet waar hij aan toe is. "Maar het is duidelijk, Heracles heeft een jonge spelersgroep; ik ben wat ervarener en ben een type dat een elftal graag op sleeptouw neemt. Maar voor vrijwel alle teams geldt dat er in dit stadium nog weinig te zeggen valt over de mogelijkheden in het nieuwe seizoen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner