06.06.2014 12:33

Celtic strikt Noor als nieuwe trainer

De Noor Ronny Deila is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van het Schotse Celtic. De 38-jarige oefenmeester komt over van Strømsgodset IF en tekent een eenjarig contract in Glasgow.

Daar was de 28-jarige Deila sinds 2008 werkzaam. Onder zijn leiding werd de Noorse club in 2013 kampioen. Dat was het eerste landskampioenschap sinds 42 jaar. Daarnaast won hij ook de Noorse beker. In de Noorse Eliteserien, wat een zomercompetitie is, staat Strømsgodset momenteel tweede achter koploper Molde FK.

''Het is een enorme eer om als trainer te werken bij Celtic. Het is een van de grootste clubs in de wereld. Ik zal deze kans aangrijpen en alles geven om succes te bereiken'', zegt Deila op de website van de Schotse grootmacht. 

Ook Celtic is content met de aanstelling. ''We zijn blij dat we ons hebben verzekerd van de diensten van Ronny. Hij is een gewaardeerd persoon en een man waarvan we zijn overtuigd dat hij ons succes gaat brengen.

Deila neemt het stokje over van Neil Lennon, die na drie jaar Celtic besloot zijn contract niet te verlengen. Eerder werden ook Roy Keane en Henrik Larsson genoemd als opvolger van Lennon.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner