16.06.2014 16:02

Moens versterkt jeugdopleiding Feyenoord

Doelman Oscar Moens brengt redding namens de oud-internationals in de traditionele wedstrijd tegen Koninklijke HFC. (4-1-2014)
Doelman Oscar Moens brengt redding namens de oud-internationals in de traditionele wedstrijd tegen Koninklijke HFC. (4-1-2014)

Oscar Moens gaat als keeperstrainer aan de slag bij de jeugd van Feyenoord. De oud-doelman van onder meer AZ Alkmaar en PSV heeft een contract getekend dat hem voor één seizoen aan de Rotterdammers verbindt.

De tweevoudig international kijkt er naar uit om aan de slag te gaan op Varkenoord. "Deze club leeft enorm. Dat wist ik al toen ik zelf nog speelde en merk ik nu onder meer aan de vele enthousiaste reacties die ik heb gekregen na het nieuws over mijn functie", laat Moens weten op de clubsite. "Ik kom tegenwoordig nog regelmatig in De Kuip bij thuiswedstrijden van Feyenoord en ik verheug me erop om met de talenten van de club te gaan werken."

Nadat Moens zijn carrière in 2011 beëindigde kriebelde het volgens de doelman al om aan de slag te gaan als trainer. "In dat opzicht ben ik bij Feyenoord Academy aan het juiste adres. De jeugdopleiding is vijf jaar op rij verkozen tot beste van Nederland en de staf bestaat uit veel trainers die ik nog ken uit de voetballerij. Ik kijk er naar uit om van dat team deel te gaan uitmaken. Ook zie ik het als een grote uitdaging om met jonge, talentvolle keepers te gaan werken en eraan bij te dragen hen belangrijke stappen te laten zetten in hun ontwikkeling. Mijn eigen ervaring als doelman kan daarbij zeker van waarde zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner