24.06.2014 12:41

Frankrijk gaat voor laatste puntje

Frankrijk staat woensdag in het laatste groepsduel van het WK tegen Ecuador voor een simpele opdracht. Als Les Bleus in stadion Maracanã een punt pakken, plaatst de ploeg van bondscoach Didier Deschamps zich als groepswinnaar voor de achtste finales.

Alleen bij een zware nederlaag tegen de Zuid-Amerikanen en een ruime Zwitserse zege op Honduras loopt Frankrijk plaatsing mis. Dat zou dan voor de tweede keer op rij zijn, want vier jaar geleden behaalde Frankrijk slechts één puntje in de groepsfase. Die schande is door het goede spel in de eerste twee wedstrijden al uitgewist. Een groepszege zou bovendien betekenen dat het sterke Argentinië in de volgende ronde wordt ontlopen.

Ook Ecuador heeft nog kans op plaatsing. Voor dat land telt eigenlijk alleen een zege en dan moet het hopen dat Zwitserland niet van Honduras wint. Bondscoach Reinaldo Rueda van Ecuador heeft zijn hoop dan ook vooral op Honduras gevestigd. "Het is een ploeg met karakter en ervaring. Laten we hopen dat ze punten pakken tegen Zwitserland, als wij tenminste een goed resultaat tegen Frankrijk behalen.''

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner