05.07.2014 16:45

Ajax wint ook in Oostenrijk

Ajax heeft ook haar tweede oefenwedstrijd van het nieuwe voetbaljaar gewonnen. Tegen FC Wacker Innsbruck, een Oostenrijkse degradant, werd het uiteindelijk 1-5. Bij rust was de stand 1-4 in het voordeel van Ajax.

Al binnen het kwartier werd er vier keer gescoord. Ruben Ligeon zette Ajax al in de tweede minuut op een voorsprong, maar dat werd binnen drie minuten alweer recht gezet door de Oostenrijkse tegenstander. Via Davy Klaassen, Lerin Duarte en Arek Milik werd de ruststand op 1-4 bepaald.

In de tweede helft kwam Richairo Živković in het veld en de nieuwe spits had nog geen minuut nodig om te scoren. Het betekende zijn eerste doelpunt in het shirt van Ajax. De Amsterdammers bleven de gehele tweede helft gevaarlijker, maar gescoord werd er niet meer.