24.07.2014 10:32

Plet wil af van stempel 'supersub'

Glynor Plet was in Nederland actief voor onder meer FC Twente en Heracles Almelo. De lange aanvaller kreeg vaak te horen een 'supersub' te zijn, maar daar wil de nieuwe spits van Zulte Waregem van af.

"Ik vind supersub een negatief woord", aldus Plet tegenover Het Nieuwsblad. "Ik ga dit seizoen proberen te bewijzen dat ik meer ben dan dat. Als je het tot profvoetballer schopt, moet je in staat zijn om anderhalf uur te voetballen. Wat je in tien minuten kan tonen, moet je ook een hele wedstrijd kunnen."

Tijdens zijn debuut voor Zulte Waregem was Plet gelijk belangrijk. Tegen Zawisza Bydgoszcz maakte hij de winnende treffer. "Ik wil belangrijk zijn voor deze ploeg. Ik wil elke wedstrijd scoren. Als we geen doelpunten maken, trek ik me dat aan. Ik wil elke wedstrijd winnen."

Donderdag spelen de Belgen de return in de voorronde van de Europa League tegen de Poolse tegenstander. "We gaan vol voor de overwinning. Het is leuk dat de trainer zo enthousiast is over mij. Hij wilde me er in januari al bij halen, maar dat ging toen niet door. Ik ben blij dat ik hier nu alsnog ben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner