25.07.2014 21:02

Zwolle verslaat Hannover in oefenduel

PEC Zwolle heeft de oefencampagne op het voetbalseizoen 2014/2015 uitstekend afgesloten. De bekerwinnaar bleek vrijdagavond met 2-1 te sterk voor Hannover ’96, de nummer tien van de Bundesliga het afgelopen seizoen.

Hannover ’96 kwam in het oefenduel nog wel op voorsprong. Joselu zette de Duitsers binnen tien minuten op 1-0. PEC Zwolle boog de achterstand voor rust nog om in een voorsprong: eerst scoorde Mustafa Saymak, even later tekende Ben Rienstra voor de 1-2. In de tweede helft werd niet meer gescoord.

De Zwollenaren hebben een nagenoeg perfecte voorbereiding achter de rug. Drie amateurtegenstanders werden met dubbele cijfers aan de kant gezet, Sparta Rotterdam (2-1) en PAOK Saloniki (2-1) werden ook verslagen. Enkel tegen Royal Mouscron (1-1) werden punten gemorst.