04.08.2014 10:15

Viergever: "Tegen Vitesse moet het beter"

PEC Zwolle was zondagavond met 1-0 te sterk voor Ajax. De Johan Cruijff Schaal ging daarom mee naar Zwolle. Nick Viergever maakte zijn officiële debuut voor de Amsterdammers, maar zal met gemengde gevoelens terugkijken op het duel.

Viergever begon de wedstrijd als controleur op het middenveld. "De trainer en ik zijn er allebei van overtuigd dat dit ook een goede plek voor mij kan zijn, ik zie wel perspectief op deze positie", vertelt de linkspoot aan De Telegraaf. "Links achterin is het goed bezet, centraal op het middenveld niet. Het was in de voorbereiding wel even aanpassen; achterin heb je het veld voor je en daardoor meer tijd, op het middenveld niet. Maar ik heb daarin stappen gemaakt, met deze basisplaats als resultaat."

Viergever raakte al na drie minuten spelen geblesseerd, maar kon nog wel een tijd doorspelen. Vlak voor rust werd hij toch gewisseld en uiteindelijk verloor Ajax de wedstrijd. "We hebben een goede voorbereiding gehad, maar zijn dus nog niet zover als we dachten", vervolgt Viergever zijn verhaal. "We wilden graag laten zien dat we er klaar voor zijn, maar helaas is dat niet gelukt. Tegen Vitesse moet het allemaal een stuk beter.”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner