06.08.2014 20:40

Zenit voorkomt afgang in Champions League

Het Russische Zenit Sint-Petersburg heeft zich woensdag geplaatst voor de play-offs voor een plaats in de groepsfase van de Champions League. De miljoenenploeg had de nodige moeite om het Cypriotische AEL Limassol uiteindelijk met 3-0 te verslaan.

Limassol had het heenduel in Cyprus met 1-0 gewonnen, maar kreeg al vroeg in de wedstrijd een flinke tegenslag te verwerken. Danielzinho moest binnen het half uur al met twee gele kaarten vertrekken. Het leek er vervolgens niet op dat Zenit het duel met een man meer op het veld in reguliere speeltijd kon beslissen.

Na een treffer van José Rondón in de 55e minuut leek het duel namelijk op een verlenging uit te draaien. Pas in de 88e minuut bezorgde aanvoerder Danny Zenit de benodigde voorsprong. Diep in blessuretijd schoot Aleksandr Kersjakov nog raak vanaf de strafschopstip.