11.08.2014 16:49

Plet voelt vertrouwen bij Zulte-Waregem

Glynor Plet (r.) wordt gefeliciteerd door Ibrahima Conté (l.) na de 1-1 tijdens Zulte-Waregem - Club Brugge. (10-8-2014)
Glynor Plet (r.) wordt gefeliciteerd door Ibrahima Conté (l.) na de 1-1 tijdens Zulte-Waregem - Club Brugge. (10-8-2014)

Glynor Plet is weer actief in de Belgische Jupiler Pro League. Afgelopen weekend bezorgde hij zijn ploegt een punt tegen Club Brugge. Plet voelt vertrouwen bij zijn huidige werkgever.

"Vanaf het begin heb ik hier het vertrouwen gekregen van de trainer Francky Dury", aldus Plet tegenover Voetbal International. "In tegenstelling tot bij Genk ben ik nu door de club vastgelegd in plaats van gehuurd; als huurling ben je meestal een kortetermijnoplossing. En ja, voor mijn gevoel ben ik bij Zulte Waregem nu ook de eerste spits. De coach kent mijn kwaliteiten."

Plet vertrok transfervrij uit Israël. "Ik had een contract voor slechts één seizoen met de optie voor nog een jaar. Die optie besloot ik níét te lichten. Dat staat los van de onrust die er momenteel in het land is. Want al tijdens het voorbije seizoen had ik het idee dichter bij huis te willen zijn. Mijn gezin verbleef in Nederland en die zag ik dus alleen tijdens vakantie. En Zulte Waregem had al tijdens de winter belangstelling getoond. Dat vertrouwen plus het feit dat ik de Belgische competitie goed ken, maakte het voor mij wel aantrekkelijk."

"Genk heeft een groter stadion en een misschien iets rijker verleden dan Zulte Waregem. Maar qua niveau zit er geen verschil tussen de teams. Dit seizoen richten beide clubs zich op het behalen van play-off 1. Wel een verandering is dat de spelers bij Zulte Waregem meer met elkaar in het Frans spreken. Binnenkort begin ik met een cursus, want mijn Frans is nog wel voor verbetering vatbaar…"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner