20.08.2014 10:57

De Boer baalt van gele kaart Moisander

Opstootje tijdens AZ Alkmaar - Ajax. (17-8-2014)
Opstootje tijdens AZ Alkmaar - Ajax. (17-8-2014)

Ajax won zondag met 3-1 van AZ Alkmaar. Komend weekend staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma, maar toch wil Ajax-trainer Frank de Boer nog even terugkomen op de wedstrijd tegen AZ.

Anwar El Ghazi liet zich tijdens die wedstrijd van zijn slechtste kant zien. De Boer was niet blij met de uitdagingen van El Ghazi aan het adres van Jeffrey Gouweleeuw. "Die acties van jonge spelers noemen we jeugdigheid. Ze denken dat het leuk is, maar meestal lukken die acties ook niet en krijgen ze vervolgens een doodschop", zegt de hoofdcoach tegen Ajax TV.

Dankzij de uitdagingen van El Ghazi liep de wedstrijd in de slotfase nog een beetje uit de hand. Niklas Moisander moest dat opstootje bekopen met een gele kaart. "Ik vind nog het ergste dat Moisander geel krijgt', vindt De Boer. 'Hij heeft hem en het team ermee, dat moet hij gaan beseffen."

De trainer van Ajax heeft nog wel advies voor zijn pupil. "Hij moet de tegenstander gek maken met zijn snelheid en acties. Niet door vijf keer met de benen door de lucht te zwaaien." Zondag neemt Ajax het in eigen huis op tegen PSV Eindhoven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner