21.08.2014 22:22

Invaller Mulder gelijk met Apollon Limassol

Apollon Limassol heeft de thuiswedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League donderdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Lokomotiv Moskou. Voormalig RKC- en Excelsior-speler Dustley Mulder viel in de tweede helft in bij de Cyprioten.

Alan Kasajev bracht de Russen kort voor rust op voorsprong, waarna Abraham Guie-Guie Gneki in de slotfase gelijkmaakte. Apollon kan voor de return in Moskou volgende week hoop putten uit de twee rode kaarten die de bezoekers in het laatste kwartier incasseerden.

Panathinaikos won mede dankzij een zuivere hattrick van Marcus Berg thuis met 4-1 van FC Midtjylland. De Zweed, die in Nederland voor FC Groningen en PSV speelde, scoorde drie keer tussen de 21e en 45e minuut. Jesper Lauridsen had daarvoor al gescoord voor de Denen en nam ook de laatste goal voor zijn rekening door in de slotfase in eigen doel te schieten.

David Mendes da Silva speelde de hele wedstrijd voor de Grieken waar ook ex-Heerenveenspeler Danijel Pranjic in de basis stond. De door Juventus aan Panathinaikos verhuurde Ouasim Bouy viel in de slotfase in.