25.08.2014 11:17

Van Hanegem blij met overwinning PSV

PSV viert een treffer tijdens Ajax - PSV Eindhoven. (24-8-2014)
PSV viert een treffer tijdens Ajax - PSV Eindhoven. (24-8-2014)

PSV Eindhoven won zondag in de Amsterdam ArenA met 3-1 van Ajax. Willem van Hanegem is blij met de Eindhovenaren. Hij hoopt dat Ajax dit seizoen eindelijk meer tegenstand krijgt.

"Al jaren snak ik naar een beetje meer tegenstand voor Ajax. Niet omdat ik die club zijn titels misgun, maar omdat ik vind dat we slechter worden van te weinig serieuze krachtmetingen. Het is Ajax een paar jaar lang veel te gemakkelijk gemaakt en daar hebben ze zelfs in Amsterdam last van", vertelt 'De Kromme' in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Vandaar dat ik zondagmiddag zowaar opluchting voelde bij mezelf. Eindelijk meldt PSV zich weer eens in Amsterdam. Want zo voelde het", vervolgt Van Hanegem zijn verhaal. De voormalig middenvelder zag dat PSV matig aan de wedstrijd begon, maar zich in de tweede helft kon herpakken.

"Maar PSV heeft zich dus hersteld van een zeer ondermaatse wedstrijd. Er is veerkracht aangetroffen in de selectie en dat moet je op het conto van de trainers schrijven. Dat hebben zij bewerkstelligd en ook daar ben ik blij om. Wat je zag, is wat er dus in zat. De uitvoering was nog verre van perfect, maar de veerkracht was voldoende om na een achterstand Ajax drie goals om de oren te geven. Nou, dan moet je van heel goeden huize komen. Vandaar mijn optimisme, mijn opluchting zelfs."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner