04.09.2014 13:51

Update: Topscorer Rijnsburg vrijgesproken

Raily Ignacio is gefrustreerd tijdens GVVV - Rijnsburgse Boys. (3-5-2014)
Raily Ignacio is gefrustreerd tijdens GVVV - Rijnsburgse Boys. (3-5-2014)

Rijnsburgse Boys moet het voorlopig doen zonder spits Raily Ignacio. De aanvaller is door de KNVB voor vier duels geschorst wegens een elleboogstoot die hij tijdens een oefenduel met ADO '20 zou hebben uitgedeeld.

Ignacio werd vorig seizoen topscorer van de Zaterdag Topklasse. Hij scoorde 31 treffers in 29 competitieduels en liet daarmee nummer twee op de ranglijst, Hielke Penterman (24), ver achter zich. Ignacio kan nog wel beroep aantekenen tegen de schorsing.

Als het aan zijn club ligt, dan gaat Ignacio in beroep. Volgens Rijnsburg-woordvoerder Gerard van der Meij eindigde Rijnsburg het oefenduel met ADO '20 met elf man. "Dan is er dus feitelijk geen rood gegeven", vertelt hij aan het Leidsch Dagblad. Arbiter Juroen Koene geeft een andere lezing. Op verzoek van ADO ’20 bleven er 22 spelers op het veld. Omdat het een oefenwedstrijd betrof, is dat mogelijk, zo laat de KNVB weten.

Update: 04-09-2014: 13:51:00:

Ignacio hoeft geen schorsing van vier duels uit te zitten. De aanvaller van Rijnsburgse Boys is door de KNVB vrijgesproken. De spits kwam, in afwachting van het hoger beroep, de afgelopen weken gewoon in actie voor zijn club en mag komend weekend tegen FC Lisse gewoon spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner