28.08.2014 20:51

PSV met minimale inspanning Europa in

Memphis Depay (r.) is Siarhei Matveichyk (l.) te snel af tijdens PSV - Shakhter Soligorsk. (21-08-2014)

PSV heeft door twee late treffers van Memphis Depay de groepsfase van de Europa League bereikt. Pas één minuut voor tijd brak de defensie van Shakhter Soligorsk en profiteerde Depay twee keer: 0-2.

Shakhter Soligorsk en PSV legden waarschijnlijk de saaiste eerste helft van dit seizoen op de mat. Er was geen diepgang, er ontstonden geen kansen en buitenspelers durfden de tegenstander niet op te zoeken. Hierdoor bleef het gevaar beperkt van schoten vanuit de tweede lijn. Alleen Abel Tamata kon Artur Kotenko van dichtbij testen. Zijn schot in de korte hoek werd echter simpel gehouden door de keeper uit Estland.

De Wit-Russen kwamen gemotiveerder uit de kleedkamer, maar ook nu werd het Jeroen Zoet niet moeilijk gemaakt. Na vijf minuten had PSV een penalty moeten krijgen, maar de scheidsrechter zag een overtreding van Andrey Leonchik op Depay over het hoofd. Na dat moment bleven kansen wederom spaarzaam, alhoewel Luuk de Jong na een carambole voor de 0-1 had moeten zorgen. De poging van de spits ging echter hoog over het doel. Het leek lang bij 0-0 te blijven, maar vlak voor tijd kreeg Depay het op zijn heupen. De linksbuiten slalomde langs drie, vier man en maakte het heel koel af: 0-1. De Wit-Russen hielden het voor gezien, waardoor Depay nog simpel de 0-2 binnen kon stiften in de slotfase.

Door de overwinning mag PSV zich dit seizoen melden in de groepsfase van de Europa League. Vorig seizoen liep het Europese avontuur uit op een klein drama, maar Phillip Cocu heeft al aangegeven dat hij wil presteren in het kleine broertje van de Champions League.

Door: Jos Boesveld