29.08.2014 09:15

Volgende topper voor PSV, Feyenoord naar Enschede

De eerste drie wedstrijden van het nieuwe Eredivisie-seizoen zijn gespeeld en langzaam maar zeker kunnen we de balans opmaken hoe de clubs er voor staan. Aankomend weekend staat speelronde 4 op het programma en met name op de zondag staat er een aantal affiches om je vingers bij af te likken: PSV – Vitesse, FC Groningen – Ajax en FC Twente – Feyenoord. We blikken alvast vooruit!

Deventer smacht naar driepunter

Van de achttien Eredivisie-clubs had Go Ahead Eagles – op papier – misschien wel het makkelijkste programma (Groningen-thuis, Excelsior-uit en FC Dordrecht-thuis), maar de club uit Deventer heeft na drie wedstrijden slechts één punt veroverd. Het is dus hoog tijd voor een overwinning voor het team van Foeke Booy. Go Ahead Eagles trof, zoals eerder gezegd, al twee promovendi en vrijdag speelt ‘kowet’ tegen de derde promovendus: Willem II. De Tilburgers pakten het afgelopen weekend hun eerste driepunter en hebben de smaak dus te pakken. Het belooft een spannend potje te worden in Deventer.

Crisis in Almelo?

Go Ahead Eagles doet het met één punt uit drie wedstrijden niet goed, maar vijftig kilometer verderop is er een club die het zowaar nog slechter doet. Heracles Almelo is na drie speelrondes puntloos en is daarmee de hekkensluiter van de Eredivisie. Zaterdag speelt het team van de bekritiseerde trainer Jan de Jonge een belangrijke wedstrijd in Rotterdam tegen Excelsior. De Rotterdamse promovendus heeft in drie wedstrijden slechts zes minuten (!) op achterstand gestaan, het minste van alle Eredivisie-clubs. Wil Heracles winnen op Woudestein, dan moet het dus goed voor de dag komen. Als de Heraclieden zaterdag voor de vierde keer op rij verliezen, dan zou het zomaar de laatste wedstrijd van De Jonge als Heracles-trainer kunnen zijn.

Heerenveen speelt derde thuiswedstrijd

sc Heerenveen begon het seizoen slecht met een nederlaag in eigen huis tegen FC Dordrecht (1-2), maar door het gelijkspel tegen Feyenoord (1-1) en de overwinning op Excelsior (2-0) is de rust weer wedergekeerd in Friesland. Het team van Dwight Lodeweges speelt zaterdagavond de derde thuiswedstrijd in vier speelrondes tijd. Op bezoek in het Abe Lenstra Stadion komt FC Utrecht. De ontmoeting tussen de twee clubs betekent het weerzien van Lodeweges en Ramon Leeuwin. Eerstgenoemde was vorig seizoen de trainer van SC Cambuur, Leeuwin was Lodeweges’ aanvoerder in Leeuwarden.

Volgende topwedstrijd voor koploper PSV

In Eindhoven is alles op dit moment rozengeur en maneschijn. PSV won vorig weekend in de ArenA van Ajax, sterspeler Memphis Depay heeft tot 2018 bijgetekend, Andrés Guardado werd deze week gepresenteerd als nieuwe versterking en het team van Phillip Cocu kwalificeerde zich donderdag ten koste van Shakhter Soligorsk voor de Europa League. De Eindhovense club is van plan deze goede reeks zaterdag door te zetten, als Vitesse op bezoek komt in het Philips Stadion. Hoewel Vitesse tot op heden tegenvallend presteert (één punt uit drie wedstrijden), mag het duel met de Arnhemmers gerust als topwedstrijd worden beschouwd. Smullen geblazen!

Lastig uitduel voor Ajax

Winnen in de Euroborg doe je niet zomaar, dat weet iedereen. Ajax verloor afgelopen weekend de kraker tegen PSV en de Amsterdamse club moet het aankomende weekend weer flink aan de bak. In het hoge noorden neemt het team van Frank de Boer het op tegen FC Groningen, dat net als Ajax zes punten uit twee duels pakte. Bij het team van Erwin van de Looi staat Danny Hoesen, die de afgelopen twee seizoenen bij Ajax onder contract stond in de spits. Hoesen heeft in de eerste drie competitiewedstrijd nog niet gescoord. Maakt hij tegen zijn oud-werkgever zijn eerste competitiedoelpunt in dienst van FC Groningen?

PEC Zwolle gaat voor '12 uit 4'

Mede-koploper PEC Zwolle speelt zondagavond een uitwedstrijd tegen NAC Breda. Het team van Ron Jans is nog altijd ongeslagen in de competitie (drie keer winst) en wil die knappe reeks graag doorzetten. Donderdagavond lukte het de Zwollenaren niet om zich te kwalificeren voor de Europa League, maar na de verloren wedstrijd tegen Sparta Praag (3-1) heerste voornamelijk trots bij de PEC Zwolle-supporters. Het team van Ron Jans kan nu pijlen weer volledig richten op de competitie, te beginnen met een lastig ‘middagje NAC’.

Teleurgesteld Twente versus opgelucht Feyenoord

Twee clubs die donderdagavond in actie kwamen in de play-offs van de Europa League waren FC Twente en Feyenoord. De Tukkers liepen kwalificatie voor de Europese eindronde mis, de Rotterdammers plaatsten zich na een bizarre wedstrijd door een doelpunt in de blessuretijd. Zondagmiddag staan de clubs tegenover elkaar en krijgt FC Twente de kans om de kater weg te spoelen. Het wordt hoog tijd voor een overwinning voor de club uit Enschede, dat dit seizoen alle officiële wedstrijden (vijf in totaal) gelijkspeelde. Feyenoord  zal zich echter niet zomaar aan de kant laten zetten en het team van Fred Rutten heeft dankzij de wonderbaarlijke ontsnapping tegen Zorya Lugansk veel vertrouwen bijgetankt. Welke club wint dit topduel?

Overige wedstrijden:
SC Cambuur – ADO Den Haag
FC Dordrecht - AZ

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner