31.08.2014 16:24

FC Groningen verslaat mat Ajax

Kolbeinn Sigþórsson probeert de bal te koppen, maar Sergio Padt komt goed uit en vangt de bal. (31-08-2014)

FC Groningen heeft in eigen huis Ajax met 2-0 verslagen. Eric Botteghin en Michael de Leeuw maakten, op aangeven van Tjaronn Cherry, de doelpunten voor de Groningers. Ajax leek geen moment echt in de wedstrijd te zetten en creëerde ook nauwelijks uitgespeelde kansen.

De eerste helft was er één om snel weer te vergeten. Ajax was licht de betere partij, maar tot uitgespeelde kansen kwamen beide teams niet. Eric Botteghin passeerde bijna zijn eigen doelman, Sergio Padt en Anwar El Ghazi schoot hoog over nadat Johan Kappelhof knullig de bal had verloren. FC Groningen had daar nauwelijks wat tegen over te zetten al zorgde Jarchinio Antonia wel voor wat dreiging, maar echt grote kansen ontstonden daar niet uit.

FC Groningen begon geweldig aan de tweede helft. Eerst verschalkte Antonia Jasper Cillessen bijna met een mislukte voorzet. Even later was het wel raak. Na een afgeslagen corner bereikte Nick van der Velden Tjaronn Chery, die op zijn beurt Eric Botteghin vond. De verdediger had vlak voor een leeg doel, geen enkele moeite om de openingstreffer aan te tekenen.

Ondanks de achterstand leek Ajax te vertrouwen op het befaamde positiespel. Dit leidde echter nauwelijks tot kansen. Alleen invaller Ricardo Kishna en El Ghazi testte FC Groningen doelman Sergio Padt, maar beide keren had hij een adequate reactie.

Twee minuten voor tijd besliste Michael de Leeuw de wedstrijd. Weer was Chery de man van de assist. Zijn voorzet vanaf links was perfect op maat en invaller de Leeuw hoefde alleen maar in te knikken voor de 2-0. Ajax kon geen vuist meer maken en daardoor houdt FC Groningen de drie punten in de Euroborg.

Door de overwinning komt FC Groningen nu op een tweede plek te staan. Ajax zakt af naar een zevende positie.

Door: Jesper Davelaar