10.09.2014 11:01

Roda JC verandert naam Westtribune

Roda JC gaat de Westtribune binnenkort een nieuwe naam geven. De Limburgse club doopt de tribune om tot de 'Koempeltribune'.

Op de clubwebsite meldt Roda JC dat de club de supporters wil bedanken voor de massale en onverwachte steun in de afgelopen maanden. Er werden dit seizoen 6.600 seizoenkaarten verkocht en met een gemiddeld toeschouwersaantal van 11.500 komen er veel supporters af naar de thuiswedstrijden van de club die dit seizoen zijn wedstrijden in de Jupiler League speelt.

"Graag willen wij daarom als club iets terug doen naar onze supporters. Zowel onze fans, als de club hebben de term 'koempels' omarmd en gebruiken het steeds nadrukkelijker in hun communicatie. Op de tribune waar onze fanatiekste aanhang zit, onze 'koempels', leek ons niks mooiers om deze de officiële naam 'Koempeltribune' te geven. Dit idee is in overleg gegaan met het Platform Roda JC, dat uiterst enthousiast op dit plan gereageerd", vertelt directeur Wim Collard op de clubwebsite.

Volgende week zaterdag zal de tribune voor het eerst als 'Koempeltribune' door het leven gaan. Dan speelt Roda JC een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner