13.09.2014 20:22

Milik schiet Ajax langs Heracles Almelo

Arkadiusz Milik gaat helemaal uit zijn dak nadat hij binnen één minuut Ajax op een 1-0 voorsprong schiet tegen Heracles Almelo. (13-09-2014)

Ajax heeft de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo winnend afgesloten. Arkadiusz Milik werd zaterdagavond de matchwinner door twee keer te scoren. Het werd uiteindelijk 2-1 in de Amsterdam ArenA.

De wedstrijd was nog niet goed en wel begonnen of de Poolse spits stond al op het scorebord. Lasse Schöne vond Milik met een mooie steekbal en nadat de spits zijn lichaam goed gebruikte tegen Bart Schenkeveld kon hij vrij inschieten achter Dennis Telgenkamp: 1-0. Een nachtmerrie voor Heracles Almelo, dat onderaan in de Eredivisie bungelde, maar de ploeg pikte de draad aardig snel weer op. Het miste echter de finesse om het Ajax echt heel moeilijk te maken in de eerste helft.

In de tweede helft werden een aantal dingen heel duidelijk. Ajax kon de wedstrijd makkelijk controleren. Heracles Almelo was niet bij machte om het de Amsterdammers erg moeilijk te maken en er werd duidelijk dat Ajax heel goed besefte dat het een zwaar programma tegemoet trad. Zo wacht aankomende woensdag een Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain en wordt er in de volgende speelronde van de Eredivisie gevoetbald tegen Feyenoord. Ajax liet de wedstrijd daarom een beetje lopen en creëerde bar weinig in de tweede helft. In de slotfase kreeg het daar de rekening voor gepresenteerd. De lange Wout Weghorst werd eindelijk gevonden met een goede voorzet en zijn kopbal trof doel: 2-1. Heracles Almelo zette nog alles op alles, maar een gelijkspel werd er niet meer uitgesleept.

Door het nieuwe verlies blijft Heracles Almelo op nul punten staan in de Eredivisie. Het roer moet snel omgegooid worden in Overijssel, want anders gaat het nog een heel lang seizoen worden voor Heracles Almelo. Ajax sluit aan in de subtop van de Eredivisie, maar moet wachten op de andere resultaten in speelronde vijf om te kijken wat deze drie punten daadwerkelijk opleveren.

Door: Jos Boesveld