17.09.2014 15:33

Cocu: "In Europa thuis alles winnen"

Phillip Cocu heeft niet alleen in de Eredivisie de lat hoog gelegd voor PSV maar ook in de Europa League. De hoofdcoach van de Eindhovense club was aan de vooravond van de openingswedstrijd tegen Estoril duidelijk in zijn doelstelling: thuis alles winnen.

"Voor ons is het zaak om alle thuiswedstrijden in winst om te zetten. Dat is donderdag tegen Estoril dus ook de doelstelling", aldus Cocu.  Dat zal tegen de Portugese opponent geen gemakkelijk klus zijn, zei hij woensdag tijdens de persconferentie. "Het is geen team dat voor het eigen doel gaat hangen en leunt op de counter. Ze hebben veel dynamiek en zijn fysiek behoorlijk sterk. We moeten daarom heel geconcentreerd zijn."

"Maar we weten waar er mogelijkheden liggen. We gaan de wedstrijd in met de doelstelling deze te winnen. Aan de andere kant mogen we niet naïef zijn en de achterdeur wagenwijd open zetten", vervolgt de PSV-trainer, die duidelijk is over de afwezigheid van sterspeler Memphis Depay. "Memphis is een uitstekende speler met specifieke kwaliteiten, maar het wegvallen van één speler mag nooit funest zijn voor een heel elftal. Bovendien vind ik dat je na een nederlaag direct de motivatie moet hebben om de volgende wedstrijd te winnen."

PSV neemt het donderdagavond om 19:00 in het Philips Stadion op tegen de Portugese tegenstander.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner