22.09.2014 12:12

Van Hanegem: "Kâzim viel me mee"

Colin Kâzim-Richards (l.) en Jordy Clasie (r.) balen tijdens Feyenoord - Ajax. (21-09-2014)
Colin Kâzim-Richards (l.) en Jordy Clasie (r.) balen tijdens Feyenoord - Ajax. (21-09-2014)

Feyenoord presteerde zondagmiddag prima tegen Ajax, maar ging toch met 1-0 onderuit. Willem van Hanegem ziet dan ook ruimte voor verbetering, al is hij wel gematigd positief over de prestatie van Feyenoord.

"Het pluspunt was natuurlijk de arbeid die de ploeg leverde. Feyenoord had het verdiend dik te winnen, terwijl een deel van het elftal niet eens goed was. Schaken was niet goed. Die Australische rechtsback ook niet. En El Ahmadi was ook niet in goeden doen", zegt 'De Kromme' in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Komt nog bij dat het centrum, Kongolo en Van Beek, aarzelend begon. Ze bleken niet in staat de bal in hun passes de juiste snelheid te geven of in de loop te geven. Zo verloren ze in de opbouw veel tijd, waardoor Ajax, dat het echt moeilijk had, het toch nog kon belopen."

"De corners van Toornstra waren ook niet goed", vervolgt Van Hanegem zijn verhaal. "Hij mag ze opeens allemaal nemen, maar op deze manier heeft dat niet zoveel zin. Ik begrijp dat niet. Je staat iedere dag op het veld om te trainen. Dan kun je toch oefenen hoe je corners neemt?"

Van Hanegem was wel uitermate tevreden over Colin Kâzim-Richards. "Kâzim viel me mee. Ik heb hem bij Jong Feyenoord gezien en toen vond ik het niets. Beertje Colargol heb ik hem genoemd. Maar zondag deed hij het aardig. Hij wint weinig kopduels, maar als de bal voor hem valt is hij sterk, misschien wel sterker dan Pellè, die natuurlijk weer een betere kopper was. Kazim voegde tien keer meer aan het team toe dan Te Vrede."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner