22.09.2014 13:55

El Ahmadi looft Van Beek en Kongolo

Sven van Beek (r.) is tijdens Feyenoord - Ajax eerder bij de bal dan Niki Zimling (l.). (21-09-2014)
Sven van Beek (r.) is tijdens Feyenoord - Ajax eerder bij de bal dan Niki Zimling (l.). (21-09-2014)

Feyenoord begon tijdens De Klassieker met Sven van Beek en Terence Kongolo centraal achterin. Fred Rutten had geen plek voor routinier Joris Mathijsen. Karim El Ahmadi is van mening dat het centrale duo het goed heeft gedaan.

"Dit is zoals we het elke week moeten doen, ook tegen de kleinere ploegen", vertelt de middenvelder aan Metro. "Tegen Willem II moesten we van de trainer ook diep staan en vroeg storen, maar toen lukte het ons niet. Vandaag ging het tegen Ajax perfect. Gewoon je man durven loslaten en vanaf de eerste minuut vooruit voetballen. Ik ben wat dat betreft vooral trots op die jonkies achterin."

"Zij durven één op één te spelen en door te dekken, ze hebben bewezen het niveau aan te kunnen. Dat maakt het voor ons op het middenveld een stuk eenvoudiger. Joris is ook belangrijk voor ons en zal zeker weer zijn wedstrijden gaan spelen. We hebben nu eenmaal veel mogelijkheden in de defensie en op het middenveld. De jongens die er nu naast komen te staan, moeten niet treuren. Het kan zomaar zijn dat ik bijvoorbeeld de komende wedstrijd op de bank kom te zitten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner