23.09.2014 09:07

Boer in de beker: "Spelen is me toegezegd"

Diederik Boer tijdens zijn eerste warming-up in het shirt van Ajax. (13-09-2014)
Diederik Boer tijdens zijn eerste warming-up in het shirt van Ajax. (13-09-2014)

Diederik Boer verruilde onlangs PEC Zwolle voor Ajax. Boer fungeert in Amsterdam als tweede doelman, maar mag woensdagavond hoogstwaarschijnlijk zijn debuut maken in de KNVB beker.

"Spelen is me toegezegd, maar uiteindelijk moet je op de training nog bewijzen dat het verdiend is. Ik vind het in elk geval mooi en ben er klaar voor. Ik kijk sowieso uit naar iedere wedstrijd die ik mag spelen. Dat was bij Zwolle zo en dat zal hier niet anders zijn", vertelt de routinier tegenover De Telegraaf.

Boer is vooralsnog niet bezig met het feit dat hij nu op een hoger niveau actief is. "Dat komt natuurlijk ook doordat ik bij Zwolle aardig wat dingen heb meegemaakt met het winnen van de beker en Johan Cruijff Schaal. Desondanks ben ik natuurlijk in een heel andere wereld beland. Bij Zwolle hoefde je niet altijd te winnen, terwijl je hier alles moet winnen en prijzen moet pakken."

Aangezien de lichtmasten van JOS Watergraafsmeer niet voldoen zal de Amsterdamse derby worden afgewerkt in het Olympisch Stadion. Dat is niet nieuw voor Boer. "Ik heb daar zelfs nog gevoetbald”, zegt hij. „Toen we in 2002 met Zwolle kampioen werden van de eerste divisie, speelden we een paar dagen later tegen de Suriprofs. Ik heb toen ook nog 25 minuten meegedaan. Daarnaast heb ik voor de tv altijd de sfeervolle Europa Cupwedstrijden van Ajax gevolgd. Dat was de lichting met Frank de Boer, Marc Overmars en Edwin van der Sar. In het Olympisch Stadion ligt dus een hoop geschiedenis. Wat dat betreft, is het heel mooi daar te mogen spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner