27.09.2014 14:01

'Pastoor niet akkoord met vertrekregeling'

Assistent-trainers Alex Pastoor (l.) en Dennis Haar wijzen de spelers van AZ de weg.
Assistent-trainers Alex Pastoor (l.) en Dennis Haar wijzen de spelers van AZ de weg.

De soap rondom Marco van Basten, Alex Pastoor en AZ duurt nog even voort. De ontslagen trainer Pastoor gaat niet akkoord met de vertrekregeling die AZ hem heeft aangeboden en stuurt aan op een terugkeer.

Na een ontslag is het gebruikelijk om een ontslagen trainer een som geld mee te geven. Pastoor moest vertrekken bij AZ nadat men bij de club dacht dat hij gelekt zou hebben naar de pers. Daarnaast was Pastoor het zelf niet eens met de duur van zijn trainerscontract. 

"Namens Alex is aangegeven dat terugkeren nog steeds zijn insteek is. Indien terugkeer niet mogelijk is, hecht hij in de eerste plaats aan rehabilitatie, in combinatie met een in de trainersbranche gebruikelijke regeling", tekent de Volkskrant op uit de mond van Louis Everard, directeur van spelersvakbond VVCS. 

Uit deze quote kan worden opgemaakt dat AZ hem een ander bedrag dan de in de trainersbranche gebruikelijke regeling is aangeboden. Op dit moment is Dennis Haar de trainer van AZ, Van Basten blijft assistent-trainer in Alkmaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner