28.09.2014 10:17

Sigþórsson heeft nog steeds honger

Kolbeinn Sigþórsson greep zaterdag het uitduel van Ajax bij NAC Breda aan om zijn knagende honger naar doelpunten een beetje te stillen. Met maar liefst drie treffers had hij een groot aandeel in de ruime zege (2-5) van zijn club uit de hoofdstad.

Met een goed gevoel voor timing tekende de IJslander in het Rat Verlegh Stadion voor 0-2, 0-3 en 2-5. Hij begon de wedstrijd met de wetenschap dat Arkadiusz Milik, zijn concurrent voor de spitspositie van Ajax, woensdag maar liefst zes keer scoorde in het bekerduel met JOS Watergraafsmeer (9-0). ''Maar hij heeft me niet gemotiveerd, ik zet mezelf wel op scherp'', zei Sigþórsson.

De 24-jarige aanvaller vierde tegen NAC pas zijn eerste competitietreffers van het seizoen. Het hele vorige voetbaljaar scoorde hij 10 keer in de eredivisie. Sigthorsson maakte het verschil tegen Feyenoord, PSV en FC Twente. Maar bij de nationale ploeg kan hij met 16 doelpunten in 24 interlands veel betere cijfers overleggen.

De IJslander is geen spits als Patrick Kluivert, die doelpunten aan een fraaie techniek koppelde. Hoe vaak komt het niet voor dat Sigthorsson weer een sprintje moet trekken omdat hij de bal van zijn voeten heeft laten springen? Tegen NAC was hij echter balvast en scherp voor het doel. ,,Al had ik vaker moeten scoren'', doelde Sigthorsson onder meer op een gemiste strafschop. ''Drie doelpunten zijn leuk, maar ik heb nog steeds honger.''

Lang leek het erop dat Sigþórsson in de aanloop van het seizoen Ajax ging verruilen voor een buitenlandse club. Na een mislukte flirt met Samuel Eto'o ging de leiding van de club uit Amsterdam toch maar met de IJslander om de tafel zitten. Met als resultaat een nieuw contract dat in de zomer van 2016 afloopt. De aanvalsleider startte het seizoen als eerste spits, maar voelt de hete adem van Milik en ook Richairo Zivkovic inmiddels in zijn nek.

Trainer Frank de Boer vertelde al voor het duel met NAC dat Sigthorsson voorlopig een streepje voor heeft op zijn concurrenten bij Ajax. De oud-speler van AZ bewees onmiddellijk waarom. Bij een voorsprong van 1-0 leverde Nicolai Boilesen eindelijk eens een lekkere voorzet vanaf de flanken. Met een steekpassje van uitblinker Davy Klaassen wist hij even later ook wel raad. In de slotfase revancheerde de spits zich voor zijn misser vanaf elf meter.

''Sigþórsson heeft een paar duels wat minder gespeeld, maar daarvoor vond ik hem ook al sterk'', zei trainer Frank de Boer. ''Hij heeft steeds beter door wat van hem wordt gevraagd. Ook in verdedigend opzicht. Daar ben ik alleen maar blij mee.''

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner