04.10.2014 22:25

Fenerbahçe houdt met tien man stand

Met de nodige moeite heeft Fenerbahçe zaterdag de derde overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Dirk Kuijt zegevierde op eigen veld met 2-1 over Konyaspor. Moussa Sow tekende vlak na rust voor de 2-1 toen Fenerbahçe al met tien man stond door een rode kaart voor Caner Erkin in de blessuretijd van de eerste helft.

Fenerbahçe kwam na een half uur op voorsprong via de Kameroener Pierre Webó. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg de gelijkmaker te verwerken. Dimitar Rangelov benutte namens Konyaspor een strafschop: 1-1. Sow zorgde er in de 49e minuut toch weer voor dat Kuijt, die vrijdag bekendmaakte te stoppen als international, en zijn teamgenoten op voorsprong kwamen. Fenerbahçe hield daarna stand.