05.10.2014 18:36

PEC Zwolle neemt punt mee uit ArenA

Ben Rienstra (m.) van PEC Zwolle klopt Ajacied Nicolai Boilesen (r.) in de lucht en kopt maar net naast. (05-10-2014)

Ajax en PEC Zwolle zijn er zondag niet in geslaagd om het publiek te verwennen met doelpunten. Beide ploegen waren in de Amsterdam ArenA flink aan elkaar gewaagd en dat zorgde voor een schaakspel met weinig kansen. Na negentig minuten stond dan ook een 0-0 eindstand op het scorebord.

PEC Zwolle beet in de eerste minuten van de wedstrijd flink van zich af. Het zette de thuisploeg zoveel mogelijk onder druk en dat resulteerde in de eerste minuut al in een kans. Tomáš Necid kwam in scoringspositie, maar moest zijn verkeerde - linker -  been gebruiken om te schieten. Daardoor veranderde de kans in een matige poging. Enkele minuten later stuitte Kolbeinn Sigþórsson op de voeten van Warner Hahn. Zwolle stichtte het meeste gevaar in het eerste kwartier.

Na het goede begin van de bezoekers, begon Ajax steeds beter in de wedstrijd te komen. Het tweede gedeelte van het eerste bedrijf was duidelijk in het voordeel van de Amsterdammers. Bovendien zag Zwolle middenvelder Mustafa Saymak met een hamstringblessure het veld verlaten. Daarna begon Zwolle verder achteruit te lopen en werd het door Ajax met de rug tegen de muur gezet. De druk van de Ajacieden leverde desondanks geen uitgespeelde kansen op.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk dan de drie kwartier daarvoor. PEC Zwolle bepaalde in het begin wat er gebeurde, waarna Ajax pas na een uur weer wakker leek geschud. De Amsterdammers begonnen op dat moment aan te zetten voor een doelpunt. Het zag er weliswaar dreigend uit wat de ploeg van trainer Frank de Boer liet zien, maar kansen leverde het niet op.

Ook de slotfase leverde weinig spektakel op. Zowel Ajax als PEC Zwolle was niet bij machte om een doelpunt te forceren. Daardoor is PSV de grote winnaar van het weekend en neemt het een klein beetje afstand van Ajax en Zwolle. De voorsprong van de Eindhovenaren op het tweetal bedraagt nu twee punten.

Door: Robin Tibbe