06.10.2014 09:34

Broerse probeerde wissel te voorkomen

Joost Broerse heeft tijdens het competitieduel Ajax - PEC Zwolle een flinke bult op zijn hoofd. (05-10-2014)
Joost Broerse heeft tijdens het competitieduel Ajax - PEC Zwolle een flinke bult op zijn hoofd. (05-10-2014)

Joost Broerse kreeg tijdens Ajax - PEC Zwolle de schoen van Kolbeinn Sigþórsson tegen zijn hoofd. De verdediger moest zich daardoor in de rust laten vervangen. Broerse probeerde echter van alles om door te spelen.

"Ik heb de eerste helft met een stuk ijs rondgelopen, dat ik er zo nu en dan op hield om de zwelling niet te groot te laten worden", aldus Broerse tegenover De Telegraaf. "In eerste instantie wilde ik gewoon door, maar toen ik ging zitten, voelde ik me toch wat suf. En later kreeg ik ook wat hoofdpijn, waarna de dokter vond dat het verstandiger was om eruit te gaan. Ook omdat het koppen lastiger zou worden."

"Ik heb in de kleedkamer nog een tulband om gedaan om te kijken of die hielp", vervolgt de verdediger zijn verhaal. "Maar die knelde direct. Dat was niks. Wisselen dus. Ik denk dat ik aan twee ogen blind ben. Aan deze kant gaat de dokter een bultje verwijderen en krijg ik een lapje voor mij oog. En als dit dan uitzakt…", doelde hij op de zwelling boven zijn andere oog. "Dan moet ik wel met de trein naar huis, ja. Maar ik denk dat ik er over twee weken gewoon weer bij ben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner