07.10.2014 09:16

Serero op 'zes': "Kon nog een stuk beter"

Thulani Serero wordt tijdens het competitieduel Ajax - PEC Zwolle dwars gezeten door vier Zwollenaren. (05-10-2014)
Thulani Serero wordt tijdens het competitieduel Ajax - PEC Zwolle dwars gezeten door vier Zwollenaren. (05-10-2014)

Thulani Serero nam het afgelopen zondag met Ajax op tegen PEC Zwolle. De Zuid-Afrikaan speelde een gedeelte van van de wedstrijd als verdedigende middenvelder. 

"Voor mij was het niet vreemd om als verdedigende middenvelder te spelen", vertelt Serero aan De Telegraaf. "Ik heb dat in Jong Ajax ook gedaan. Het kon nog wel een stuk beter, maar ik denk dat het redelijk goed ging. Niki Zimling en Nick Viergever zijn meer ervaren op deze positie, zijn goede spelers, maar moeten nog even wennen. Dat moet iedereen begrijpen en die tijd verdienen ze”, aldus Serero, die weet hoe erg Daley Blind gemist wordt.

"Hij was heel belangrijk voor het team. Maar ik ben anders dan Daley. Als de trainer en het team me daar nodig hebben, sta ik er. Als ik het defensieve werk moet doen, doe ik dat. Ik heb veel tackles gemaakt, omdat ik het me op die plek niet kan permitteren de bal te verliezen", vervolgt Serero, die Ajax belangrijker vindt dan interlands met Zuid-Afrika. "Ajax is voor mij het allerbelangrijkste. Dat is mijn dagelijkse werk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner