08.10.2014 19:32

Urk verwacht Ajax-supporters bij bekerduel

Door de overlast van Ajax-supporters tijdens de KNVB bekerfinale tegen PEC Zwolle (5-1) mogen de Amsterdammers in de eerst volgende uitwedstrijd geen fans meenemen. Het eerste duel in de beker is met de amateurs van SV Urk, dat de kaarten voor een deel in de vrije verkoop heeft gedaan. Daarom lijkt de straf van Ajax makkelijk te omzeilen.

Eerst mogen leden en vrijwilligers van Urk van 15 tot en met 17 oktober een ticket kopen voor de wedstrijd van 28 oktober . Daarna begint van 22 tot en met 24 oktober de vrije verkoop. In de kantine van de club mag iedereen maximaal twee kaartjes kopen. "De straf houdt in dat Ajax geen kaarten mag verkopen aan de eigen fans, daar kunnen wij als club verder weinig aan doen", zegt Urk-voorzitter Gerrit Meun tegen Voetbal International.

"Ik denk dat er zo'n vijfhonderd à zevenhonderd toegangsbewijzen in de vrije verkoop gaan. Maar ik denk niet dat mensen uit Amsterdam hier massaal naartoe komen om kaarten te kopen. Als er bij ons twijfels zijn over of iemand uit Amsterdam of omgeving komt, dan kunnen wij om legitimatie vragen."

Dat er waarschijnlijk toch supporters van Ajax aanwezig zullen zijn, beseft Meun ook ook. "Op Urk zelf zullen vast ook wel een paar honderd mensen voor Ajax zijn. Aan de poort verkopen we op de wedstrijddag geen kaarten meer, maar als Ajax-fans zich melden met een legaal verkregen kaartje, dan kunnen wij verder weinig doen. Heel Urk wil er hoe dan ook een mooi feest van maken. Als er supporters van Ajax zijn, en dat zal ongetwijfeld gebeuren, dan mogen ze lekker meefeesten. Ik verwacht geen rottigheid."

De KNVB heeft ook op deze situatie gereageerd en liet het volgende weten: "De straf van de KNVB was dat Ajax zelf geen kaartverkoop mag houden en dat het geen fans mag meenemen, en dat blijft zo." Een woordvoerder van de voetbalbond benadrukte dat kaarten op vertoon van een legitimatiebewijs worden verkocht.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner