10.10.2014 10:38

'Arrogante' Afellay: "Dat verbaasde me wel"

Voor Ibrahim Afellay is het een groot geschenk om weer volledig fit te zijn. De middenvelder annex aanvaller van Olympiakos scheurde in 2011 zijn kruisband bij FC Barcelona en net toen hij weer fit was verklaard en werd verhuurd aan Schalke 04, kreeg hij te maken met een afgescheurde pees.

Voor Afellay waren dit de moeilijkste momenten uit zijn carrière tot nog toe. "Dat je gezond bent, is voor veel mensen vanzelfsprekend. Voor mij was het dat lange tijd ook. Nu besef ik pas wat een geschenk het is om fit te zijn", vertelt de 45-voudig international tegen Helden Online. "Als gezonde prof moet ik zeggen: ik kan alles weer, ben weer belangrijk bij mijn club, voel me goed bij Oranje. Dan is een basisplaats geen verrassing."

De 28-jarige Afellay kreeg vrijdagmiddag te horen van bondscoach Guus Hiddink dat hij na jaren weer eens in de basis mag starten. "Ik was zelf eerlijk gezegd verbaasd dat men verrast was toen ik me weer voor het eerst meldde. Ik bedoel dit niet arrogant, maar voor mijn blessure zat ik er altijd bij. Waarom later dan niet?"

Over de keus om naar Olympiakos te gaan, wil Afellay niet te veel meer op ingaan. "Ik steek er geen energie in om die keus te verklaren. Zij waren er het snelst bij, hadden een goed verhaal. Ik ben er blij mee, de competitie is sterk en in de Champions League hadden we al zes punten moeten hebben. Enorm balen dat we bij Malmö FF verloren. Totaal onnodig", stelt de oud-PSV'er, die zich ouder voelt dan hij daadwerkelijk is. "Mensen verklaren me nog steeds voor gek als ik zeg hoe oud ik ben. 28? Jij? Maar van binnen voel ik me veel ouder. Ik heb twee jaar niet kunnen voetballen, maar voel me sterker dan ooit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner