12.10.2014 11:15

Strachan: "Beste optreden sinds ik hier ben"

Schotland won zaterdagavond met 1-0 van Georgië in het kader van de EK-kwalificatie. De bondscoach van de Schotten, Gordon Strachan, was naderhand lovend over het vertoonde spel.

"Dat was het beste uur tot 65 minuten dat we als team hebben gehad sinds ik hier trainer ben", aldus de Schotse bondscoach op de website van de FIFA. "Het is de droom van de trainer om zoveel kansen te creëren. Ik vond de spelers fantastisch. Ik kon me indenken dat het lastig zou worden en dat we een lelijk doelpunt nodig zouden hebben om te winnen, maar ik wist niet dat mijn spelers zo goed en met zoveel gemak konden voetballen.'

"Het was anders dan tegen Duitsland, toen we op de counter speelden. Het was nu onze plicht om het spel te maken. In de eerste 25 minuten van de tweede helft creëerden we veel kansen en maakte hun doelman een paar goede reddingen. We kwamen tot ver op hun helft en we waren af en toe wat slordig met onze schoten. Wellicht proberen we de bal over de doellijn te dribbelen", sluit een goedgemutste Strachan af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner