12.10.2014 18:30

Soap over bondscoach Sierra Leone voorbij

De soap rond de technische staf van Sierra Leone is dit weekeinde nog net bijtijds opgelost. Er stonden twee bondscoaches klaar om de nationale voetbalselectie naar de eindronde van de Afrika Cup te loodsen. Atto Mensah en assistent John Sama, die waren aangesteld door het ministerie van Sportzaken en ook de trainingen al hadden geleid, deden een stapje terug om moeilijkheden te voorkomen.

John Ajina Sesay en Abdulai Bah, die door de nationale voetbalbond waren gevraagd de ontslagen Ier Johnny McKinstry op te volgen, hadden derhalve het genoegen het elftal van Sierra Leone zaterdag in en tegen Kameroen aan het eerste punt te helpen (0-0).

Mensah, die in Nederland werkte en de Rotterdammer Sander de Kramer als assistent/kwartiermaker had uitgenodigd mee te gaan, zei zondag tegen de BBC dat hij de impasse had doorbroken na een langdurige vergadering waarin de gemoederen hoog opliepen. "Ik heb me teruggetrokken in het belang van mijn land Sierra Leone en van de spelers.''

Woensdag staan Kameroen en Sierra Leone, dat voorlopig gedwongen is alle wedstrijden in het buitenland te spelen wegens de ebolacrisis, opnieuw tegenover elkaar.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner