23.10.2014 18:45

Koster houdt het voor gezien als bondscoach

Adrie Koster (l.) en Pierre van Hooijdonk overleggen tijdens de wedstrijd Jong Oranje - Jong Georgië. (05-09-2014)
Adrie Koster (l.) en Pierre van Hooijdonk overleggen tijdens de wedstrijd Jong Oranje - Jong Georgië. (05-09-2014)

Adrie Koster stopt per direct als bondscoach van Jong Oranje. De keuzeheer ziet voor zichzelf geen toekomst meer bij het beloftenelftal van Nederland. Het lukte Koster niet om de jongelingen naar het EK in 2015 te brengen.

"Mijn gevoel zegt dat het beter is om te stoppen", reageert Koster. "De resultaten zijn natuurlijk heel teleurstellend geweest. We wilden met z'n allen heel graag naar het EK en dan is het doodzonde als dat niet lukt. En uiteindelijk ben ik daar verantwoordelijk voor, daar loop ik niet voor weg."

"Koster is een vakman. Dat vond ik bij zijn aanstelling en daar ben ik nog steeds van overtuigd. In dat kader betreuren wij zijn vertrek. Tegelijkertijd zijn we het met hem eens dat de resultaten teleurstellend zijn geweest en hadden we betere prestaties van Jong Oranje verwacht. Daarom respecteren we zijn besluit te stoppen", vult Jelle Goes, technisch manager KNVB, aan.

Remy Reijnierse neemt voorlopig de taken van Koster over. "Dat is een goede oplossing voor de korte termijn. Daarna buigen we ons over een structurele oplossing en stellen we een nieuwe coach aan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner