26.10.2014 10:58

Ajacieden tevreden over beginfase wedstrijd

Ajax begon zaterdagavond de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles heel sterk. De Amsterdammers verzuimden zichzelf echer te belonen met veel doelpunten en zagen de bezoekers na een halfuur op gelijke hoogte komen.

Nicolai Boilesen, die als aanvoerder het veld betrad, is tevreden over de openingsfase van de wedstrijd. "We hadden afgesproken dat we ons eerste duel honderd procent in moesten gaan. We wilden ze helemaal onder druk zetten, zodat ze geen kans kregen om op te bouwen en niet het gevoel kregen dat er hier iets te halen viel. Ik vond dat we dat het eerste halfuur zeer, zeer goed deden."

Voor de camera’s van AjaxTV laat de Deense linksback weten dat hij lange tijd niet gerust was op een goed resultaat. "Pas bij de 3-1 en met nog vijf minuten te gaan wist ik zeker dat we deze wedstrijd zouden winnen."

Middenvelder Davy Klaassen vult Boilesen aan. "De eerste twintig minuten waren we heer en meester. We vergeten eigenlijk om nog meer te scoren", aldus de middenvelder. Klaassen antwoordt bevestigend op de vraag of de beginfase 'was zoals het moet'. "Ja, ze kwamen er niet onderuit. Het enige wat we onszelf kunnen verwijten is dat we te weinig scoren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner