26.10.2014 11:49

Denswil: "De trainer heeft mij beloond"

Fernando Lewis (l.) krijgt veel vrijheid van Stefano Denswil (midden, l.) en Ricardo van Rhijn (r.) en scoort de 1-1 tegen Ajax. (25-10-2014)
Fernando Lewis (l.) krijgt veel vrijheid van Stefano Denswil (midden, l.) en Ricardo van Rhijn (r.) en scoort de 1-1 tegen Ajax. (25-10-2014)

Stefano Denswil mocht zaterdagavond eindelijk weer eens opdraven in het eerste elftal van Ajax. De centrale verdediger kreeg in het duel met Go Ahead Eagles een basisplaats en speelde negentig minuten.

"Deze wedstrijden zijn voor mij hartstikke belangrijk. Ik wil laten zien dat ik al heel lang een goede vervanger van Niklas Moisander ben", laat Denswil aan NUSport weten. "De trainer heeft me beloond voor het feit dat ik blijf knokken en elke wedstrijd met Jong Ajax laat zien dat ik wil spelen. Het was niet moeilijk voor me om dat te doen. Ik heb alleen mezelf ermee als ik teleurgesteld ga rondlopen."

Denswil wordt dit seizoen nauwelijks gebruikt door Frank de Boer. Los van het bekerduel met JOS Watergraafsmeer (0-9 winst), speelde de 21-jarige verdediger nog geen minuut in het eerste elftal. "Natuurlijk heb ik eigenlijk geen geduld, maar ik zal wel moeten. Ik denk vaak: zet me een keer erin. Het heeft lang geduurd, maar ik moet de knop omzetten en laten zien dat ik er sta als Niklas verkocht wordt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner