27.10.2014 19:44

Zidane geschorst, Real Madrid in beroep

De voormalige topvoetballer Zinedine Zidane mag drie maanden niet als coach actief zijn van het reserveteam van Real Madrid. De 42-jarige Fransman beschikt nog niet over de vereiste diploma's. Zijn collega Santiago Sánchez, die voor Zidane als stroman fungeerde, heeft van de Spaanse voetbalbond dezelfde schorsing gekregen.

Zidane was vorig seizoen werkzaam als assistent van hoofdcoach Carlo Ancelotti bij de Madrileense hoofdmacht. Dit seizoen nam hij het tweede team onder zijn hoede.

Zidane volgt al drie jaar trainerscursussen in Frankrijk. Volgens 'Zizou' wordt er in Spanje met twee maten gemeten. In de Spaanse voetbalwereld zouden veel trainers zonder de juiste diploma's actief zijn. "En daar zegt niemand iets van. Het is allemaal jaloezie", sprak Zidane berustend.

Real Madrid heeft direct gereageerd op de schorsing. De Madrileense club laat in een officieel statement weten dat het in beroep gaat tegen de schorsing. "Real Madrid zal alle legale wegen volgen om de beslissing te laten terugdraaien", laat de club weten.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner