29.10.2014 09:19

Živković: "Ik ben volwassen geworden"

Richairo Živković (l.) maakt zijn officiële debuut voor de hoofdmacht van Ajax tijdens het bekerduel SV Urk - Ajax. (28-10-2014)
Richairo Živković (l.) maakt zijn officiële debuut voor de hoofdmacht van Ajax tijdens het bekerduel SV Urk - Ajax. (28-10-2014)

Richairo Živković debuteerde dinsdagavond in de hoofdmacht van Ajax. De spits kwam afgelopen zomer over van FC Groningen, maar moest het vooralsnog doen met een bijrol in Amsterdam.

"Ik heb er lang op moeten wachten", vertelt Živković aan De Telegraaf. "Hier werk ik voor. Dat je 'em nu hebt mogen maken tegen Urk. Dat is mooi, want het is gewoon een officiële wedstrijd", aldus de spits, die in het begin even moest wennen aan Ajax. "Alleen in het begin was het moeilijk. Je bent jong, je wilt gewoon spelen. Ik ben volwassen geworden. Je moet je er overheen zetten, anders ontwikkel je je niet."

"Ik ben nog steeds dezelfde spits", vervolgt Živković zijn verhaal. "Maar ik moet andere dingen bijleren om nog beter te worden. In het begin was het lastig maar het gaat steeds beter. Ik moet gewoon mijn best doen en laten zien dat ik beter kan zijn dan de andere spitsen." Živković is momenteel derde spits achter Arkadiusz Milik en Kolbeinn Sigþórsson.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner