29.10.2014 22:08

Bayer Leverkusen ontsnapt in Duitse beker

De voetballers van 1. FC Magdeburg hebben woensdag bijna voor een daverende verrassing in het Duitse bekertoernooi gezorgd. De ploeg verloor in de tweede ronde pas na strafschoppen van Bayer Leverkusen. Na reguliere speeltijd was de stand 1-1. In de verlenging scoorden beide ploegen ook één keer (2-2).

1. FC Magdeburg veroverde driemaal de landstitel van het toenmalige Oost-Duitsland en nam in 1974 zelfs de Europa Cup 2 in ontvangst. De club speelt inmiddels echter op het vierde niveau in Duitsland.

Hakan Calhanoglu bracht de nummer 5 van de Bundesliga al in de derde minuut op voorsprong (0-1). Christoph Siefkes tekende in de 28e minuut voor de verrassende gelijkmaker van 1. FC Magdeburg . Bayer Leverkusen raakte in na 78 minuten verder in de problemen toen Heung-Min Son een rode kaart kreeg. Niklas Brandt zette de thuisclub in de 111e minuut zelfs op voorsprong, maar Kyriakos Papadopoulos bezorgde Leverkusen alsnog een strafschoppenserie.