30.10.2014 23:12

Höcher schiet Roda JC bekerronde verder

Marc Höcher viert de 1-0 tijdens Roda JC - RKC Waalwijk. (08-08-2014)

Met drie doelpunten, waarvan de belangrijkste in de blessuretijd viel, heeft Marc Höcher Roda JC op donderdagavond in de beker voorbij Sparta geholpen. De Limburgers hadden hier wel een verlenging voor nodig.

De openingsfase van de eerste helft was van beide ploegen erg slordig. Sparta was de eerste ploeg die hier een doorbraak in wist te forceren, nadat Paul Gladon in de zevende minuut een strafschop meekreeg. Crescendo van Berkel hield de aanvaller vast en moest dat naast de strafschop ook bekopen met een gele kaart. Gladon ging zelf achter de bal staan en schoot deze door het midden binnen.

Na deze snelle goal was het voornamelijk Roda JC wat de klok sloeg. De thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam aanvankelijk niet verder  dan enkele afstandsschoten. Sparta had de organisatie achterin goed op orde. Diezelfde organisatie was echter ver te zoeken toen de bezoekers een hoekschop mochten nemen. In de tegenstoot kwam Marc Höcher helemaal vrij opstomen. Danny Schreurs schatte deze loopactie op de juiste waarde in en zette zijn ploeggenoot alleen voor keeper Roy Kortsmit. Höcher werkte dit buitenkansje prima af, waarna de ploegen met 1-1 de rust in gingen.

Vlak na rust leek Roda de goede lijn uit de eerste helft door te zetten. Bij de eerste aanval van Sparta lag de bal er echter al direct in voor de bezoekers. Youri Loen kreeg aan de linkerkant alle ruimte om een goede voorzet af te leveren. Paul Gladon stond rond de penaltystip op de juiste plek en verlengde de bal met zijn hoofd richting de tweede paal, om daarmee zijn tweede doelpunt van de avond aan te tekenen.

In het laatste kwart van de wedstrijd probeerde Roda nog een doorbraak te forceren, door Frank Demouge en Johan Plat in te brengen. Deze basiskrachten hadden geen poot om op te staan tegen het centrale duo Michel Breuer en Daniël Breedijk. Echte kansen kreeg de thuisploeg dan ook niet, totdat de bal in de blessuretijd weer voor de voeten van Höcher viel. Uit een voorzet van Ard van Peppen haalde hij genadeloos uit en hielp Roda zo aan een verlenging.

De eerste helft van de verlenging werd vooral gekenmerkt door drie gele kaarten in twee minuten. Eén daarvan was er voor Jeremy de Nooijer, die daardoor kon gaan douchen. De Spartaan had vlak voor het einde van de reguliere speeltijd ook al geel gehad. Beide keren voor een overtreding op Anco Jansen.

In de tweede helft van de verlenging leek de wedstrijd op penalty’s af te stevenen, maar daar dacht Guy Ramos anders over. Frank Demouge legde de bal uit een corner goed terug, waarna de aanvoerder van dichtbij kon binnen koppen. Twee minuten later drukte Höcher nogmaals zijn stempel op de wedstrijd door een prachtige vrije trap binnen te krullen en de 4-2 eindstand op het bord te zetten.

Door: Dennis Korpel