01.11.2014 22:11

Anwar El Ghazi is niet bang voor Jordi Alba

Anwar El Ghazi (m.) is Ricky van Haaren (l.) te snel af. Ook Funso Ojo ziet de hielen van de Ajacied. (01-11-2014)
Anwar El Ghazi (m.) is Ricky van Haaren (l.) te snel af. Ook Funso Ojo ziet de hielen van de Ajacied. (01-11-2014)

Anwar El Ghazi heeft vertrouwen getankt voor de wedstrijd tegen FC Barcelona aankomende dinsdag in de Champions League. De vlugge aanvaller van Ajax was zaterdagavond misschien wel de gevaarlijkste speler van Ajax in het duel met FC Dordrecht (4-0).

"Ik ben niet bang voor Jordi Alba", adus El Ghazi tegenover de NOS. Hij verwijst daarmee naar de linksback van FC Barcelona die woensdagavond in Amsterdam hoogstwaarschijnlijk zijn directe tegenstander is. "Na de wedstrijd van vandaag heb ik genoeg zelfvertrouwen dat ik meeneem naar het duel van woensdag. Ik heb veel zin in de wedstrijd tegen Barcelona. Ik hoop dat ik mag beginnen. Het lijkt me geweldig, met vijftigduizend supporters die achter ons staan. Ik verheug me erop." 

De behendige vleugelspits van Ajax gaf zaterdagavond de assist op het openingsdoelpunt van Lasse Schöne. "Het ging heel erg lekker. Ik krijg vertrouwen van de trainer en stond voor de tweede keer op rij in de basis. Dan kan ik lekker voetballen. Zo doe ik wedstrijdritme op en ik kan lekker met mijn teamgenoeten spelen. Het is heel anders om een wedstrijd te spelen als je net vier weken op de bank gezeten hebt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner