03.11.2014 09:00

Top drie wint, Dordrecht nieuwe hekkensluiter

De spelers van PSV vieren de zwaarbevochte 1-0 overwinning op ADO Den Haag. (01-11-2014)

Een winnende top drie, blunderende keepers en een nieuwe hekkensluiter: de elfde speelronde van de Eredivisie zit er alweer op. We kijken nog even terug naar de wedstrijden die in het afgelopen weekend werden gespeeld!

Rode kaart Hendrix deert PSV niet

Phillip Cocu stond voor aanvang van het duel voor de lastige keuze om één van zijn middenvelders uit de basiself te halen ten faveure van Georginio Wijnaldum. De PSV-trainer besloot om Adam Maher op de bank te zetten en Andrés Guardado en Jorrit Hendrix te laten staan. Laatstgenoemde mocht tegen ADO Den Haag al snel het veld verlaten. Na een half uur spelen pakte de jonge middenvelder zijn tweede gele kaart en mocht hij inrukken. Ondanks de nummerieke minderheid, won PSV het duel met 1-0 dankzij een doelpunt van Memphis Depay. Als je zelfs zulke wedstrijden wint, dan ben je kampioenskandidaat nummer één.

Ajax ruim langs nieuwe hekkensluiter

FC Dordrecht begon in de ArenA brutaal aan de wedstrijd tegen Ajax, maar de 'Schapenkoppen' werden na negentig minuten spelen met een 4-0 nederlaag weer huiswaarts gestuurd. Lasse Schöne (twee keer), Joël Veltman en Lucas Andersen zorgden voor de doelpunten in Amsterdam. Ajax blijft tweede en mag zich nu opmaken voor het Champions League-duel met FC Barcelona. Voor de club uit Dordrecht worden de zorgen steeds groter: het team van Ernie Brandts won geen van de laatste tien duels en staat nu laatste in de Eredivisie.

Feyenoord wint topduel van PEC Zwolle

Feyenoord – PEC Zwolle was – op papier – het topduel van de elfde speelronde. In de eerste helft hielden de twee teams elkaar aardig in evenwicht, maar na rust beslisten de Rotterdammers de wedstrijd in hun voordeel. Sven van Beek maakte de 1-0 en vierde dat door een vliegtuig uit te beelden, tot grote lol van zijn teamgenoten. Jean-Paul Boëtius, die door de afwezigheid van Elvis Manu in de basis mocht beginnen, zorgde niet veel later voor de beslissing in de wedstrijd: 2-0.

Ziyech wint van oude werkgever

Hakim Ziyech had zaterdagavond een weerzien met zijn oude club. In de Grolsch Veste stond het duel tussen FC Twente en sc Heerenveen op het programma en Ziyech’s team won met 2-0. Spectaculair was het duel niet; beide team kregen weinig kansen. Rasmus Bengtsson en Youness Mokthar, die de zeer tegenvallende Ryo Miyaichi verving, zorgden voor de Twente-doelpunten. We vinden de Tukkers nu terug op de vierde plaats in de Eredivisie, terwijl sc Heerenveen achtste staat.

Spektakelstuk in Alkmaar

Eén van de keepers die dit weekend verschrikkelijk in de fout ging, was Esteban. De doelman van AZ wilde vijf minuten voor tijd de bal uit de lucht plukken, maar dat ging niet helemaal zoals hij voor ogen had. Daardoor kon Excelsior-invaller Carlo de Reuver vlak voor tijd de gelijkmaker maken. Het was een vermakelijk duel in het AFAS Stadion. De Rotterdammers, die dit seizoen hoge ogen gooien, kwamen tot tweemaal toe op voorsprong in Alkmaar. De uiteindelijke puntendeling paste echter perfect bij het duel dat in 3-3 eindigde.

Türüç steekt Heracles helpende hand toe

Heracles Almelo beleefde een goed weekend. De Heraclieden wonnen met 1-3 bij Go Ahead Eagles en geven de rode lantaarn over aan FC Dordrecht. Er waren twee spelers die een hoofdrol hadden tijdens de wedstrijd: Deniz Türüç en Bryan Linssen. Türüç benadeelde zijn ploeg door na een twintig minuten spelen een oliedomme rode kaart te pakken. Bryan Linssen was degene die het cadeautje van de Go Ahead-middenvelder uitpakte. Hij kwam vlak voor rust in het veld en zorgde in de tweede helft met een loepzuivere hattrick dat de overwinning naar Heracles Almelo ging.

Blunderende Ten Rouwelaar en Verhoeven

De elfde speelronde was niet de speelronde van de keepers. Niet alleen Esteban, maar ook Jelle ten Rouwelaar en Jeroen Verhoeven gingen verschrikkelijk in de fout. De blunder van Verhoeven werd FC Utrecht niet fataal. De doelman passte de bal in de voeten van Davy Pröpper, die Vitesse op 0-1 zette in de Galgenwaard. FC Utrecht won uiteindelijk, mede dankzij twee goals van Ruud Boymans, met 3-1. De fout van Ten Rouwelaar had wel  gevolgen. Na twee minuten spelen verkeek de NAC-goalie zich op een schot van Tjaronn Chery, waardoor FC Groningen al vroeg op voorsprong. Zijn aanvallers konden Ten Rouwelaar’s fout niet herstellen, waardoor het duel in 1-0 eindigde.

Armenteros redt punt voor Willem II

SC Cambuur won sinds zijn terugkeer op het hoogste niveau nog geen enkele Eredivisie-wedstrijd op natuurgras, maar daar leek zondagmiddag verandering in te komen. Een kwartier voor tijd zorgde Albert Rusnák, die het seizoen graag wil afmaken bij de Leeuwarders, voor de 0-1. Lang bleef die stand op het scorebord staan, maar Samuel Armenteros zorgde er in de blessuretijd voor dat de Leeuwarders nog wat langer moeten wachten op de langverwachte overwinning op gewoon gras. Uitslag: 1-1.

Door: Vincent Houttuin