05.11.2014 22:58

Martins Indi met FC Porto naar laatste zestien

Bruno Martins Indi doet met FC Porto ook na de winterstop mee in de Champions League. De Portugese club verzekerde zich woensdag al van een plek in de knock-outfase door winst op Athletic Bilbao: 0-2. Porto kwam daardoor op 10 punten uit vier wedstrijden en kan een plek bij de bovenste twee niet meer ontgaan.

De Colombiaanse spits Jackson Martinez opende tien minuten na rust de score in het Baskische stadion San Mamés. De aanvoerder van Porto revancheerde zich daarmee voor zijn gemiste strafschop uit de eerste helft. Yacine Brahimi maakte er een kwartier voor tijd 0-2 van. Martins Indi speelde de hele wedstrijd centraal achterin bij de ploeg van trainer Julen Lopetegui.

Sjachtar

Sjachtar Donetsk nam ook een voorschot op een plek in de achtste finales door opnieuw riant te winnen van Bate Borisov: 5-0. Darijo Srna opende in de eerste helft de score, na rust voerden de Braziliaanse aanvallers Alex Teixeira en Luiz Adriano (drie) die verder op. Luiz Adriano had twee weken geleden op bezoek in Wit-Rusland (0-7) liefst vijf keer gescoord. De Braziliaan staat nu op negen treffers dit seizoen en is de eerste speler in de Champions League die tegen één tegenstander twee 'hattricks' heeft geproduceerd.

De ploeg uit Oekraïne is met acht punten ook bijna zeker van een plekje bij de laatste 16. Bate Borisov volgt met drie punten, Athletic Bilbao is met één punt uitgeschakeld.